Quiche cu spanac si leurda

de adriana65 in Mancaruri de legume, 22 Apr 2012 | 6430 vizualizari

 

Deşi nu am abuzat de multe preparate cu carne zilele acestea, mi-am spus că ceva verdeţuri ar fi binevenite. Aşa că, trecând prin în piaţă am cumpărat două legături de leurdă, ceapă verde şi 1/2 kilogram de spanac proaspăt.
Am preparat un delicios quiche cu verdeţuri.
Deşi quiche-ul se prepară dintr-un aluat pentru tarte, eu l-am preparat cu foietaj.

 

INGREDIENTE

  • foietaj
  • 400 g spanac
  • 2 legături leurdă
  • 1 legătură ceapă verde
  • 2 căței de usturoi
  • 100 g cașcaval
  • 100 g brânză sărată tip ”burduf”
  • 2 ouă
  • 50 ml lapte
  • roșii cherry
  • parmezan
  • unt
  • sare și piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Quiche cu spanac si leurda:

 

Mai întâi se fierbe spanacul iar după răcire se toacă. Ceapa verde și usturoiul se curăță și se taie mărunt.

Se pun la călit într-o tigaie cu ulei. Se adaugă spanacul tocat și se mai călesc 5 minute. Se pune laptele, brânza, cașcavalul ras, leurda tăiată și la sfârșit ouăle bătute spumă. Se potrivește cu sare și piper.

Aluatul se întinde în tava specială pentru tarte, unsă cu puțin unt și peste el se pune amestecul cu spanac.

Din loc în loc se pun roșii cherry și câteva fâșii de aluat. Se ung fâșiile de aluat cu puțin ou și se presară parmezan. Tava se dă la cuptor unde se lasă la foc potrivit 40-45 minute.

   

Daca ti-a placut reteta noastra "Quiche cu spanac si leurda" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Piure de spanac cu oua